PERMANENT HÅRBORTTAGNING
Bli av med oönskad hårväxt permanent med Laser hos oss på Strand Med Clinic.

Innan du påbörjar en hårborttagningskur är det vissa saker som du måste tänka på, för att du ska få det bästa och snabbaste resultatet samt minimera risken för eventuella komplikationer. Under behandlingsperioden bör du undvika att sola området som ska behandlas. Om du vistas ute i solen bör du använda en hög solskyddsfaktor. Inför varje behandling ska du raka området som ska behandlas, det är absolut förbjudet att vaxa, plocka eller bleka håret på området som är under behandling. Man ska även undvika att använda lotion, deoderant och parfym samma dag som behandlingen.

harborttagning

BEHANDLINGEN

En gelé appliceras på det område som ska behandlas, denna gelé fuktar det yttersta hudlagret samt koncentrera ljuset till behandlingsområdet. Hela den yta som man vill avlägsna hår på behandlas vid ett behandlingstillfälle. Det går bra att försiktigt känna på håren med en pincett efter behandlingen. Du ska inte rycka ut håret utan känn med lätt hand om de lossnar från roten eller inte. Oftast så lossnar håren direkt, men det är lika vanligt att man får vänta ca. 2 veckor. Efter en behandling är det normalt att din hud blir lite röd, men detta lägger sig efter någon timme. Drick rikligt med vatten samt undvik att sola behandlingsområdet.

En hårborttagningsbehandling styrs efter ditt hårs växtcyklar, därför kan man inte skynda på behandlingen och lova att det endast krävs 2 behandlingar (detta är biologiskt omöjligt). Man brukar säga att det vanligtvis behövs mellan 6-8 behandlingar beroende på hår och hudtyp.

UTRUSTNING

Vi arbetar med en av de senaste utrustningarna på marknaden, en EPILIA diodlaser med RF. Denna utrustning gör permanent hårborttagning mycket lättare tack vare RF funktionen. RF värmer upp hårroten och gör det lättare för lasern att förstöra den. Med denna unika metod är det nu även möjligt att behandla ljusa hårstrån som tidigare varit svåra att eliminera. EPILIA har inbyggt kylsystem vilket minimerar obehag under behandlingen.

Translate »